Η φράση: RoaringTwenties, είναι μια φράση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη δεκαετία του 1920, κυρίως στη Βόρεια Αμερική, αλλά και στο Λονδίνο, το Βερολίνο και το Παρίσι για μια περίοδο σταθερής οικονομικής ευημερίας. Η φράση είχε ως στόχο να δίνουν έμφαση στην κοινωνική, καλλιτεχνική και πολιτιστική δυναμική της περιόδου. Η «κανονικότητα», επέστρεψε στην πολιτική, στον απόηχο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η μουσική τζαζ άνθισε, το flapper επαναπροσδιόρισε τη σύγχρονη γυναικεία φύση, η Art Deco κορυφώθηκε, και τελικά η Wall Street Crash του 1929 (γνωστή και ως Μεγάλη Ύφεση), κυριάρχησε στο τέλος της εποχής αυτής. Η εποχή χαρακτηρίζεται ακόμη από αρκετές μεγάλες αλλαγές εξαιρετικής σημασίας, όπως την χωρίς προηγούμενο βιομηχανική ανάπτυξη, την αυξανόμενη ζήτηση προϊόντων και κυρίως τις υψηλές προσδοκίες, και τις σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής των ανθρώπων και τον πολιτισμό στο σύνολό του.
Τα κοινωνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου, γνωστά ως Roaring Twenties, επηρέασαν τα ηγετικό μητροπολιτικά κέντρα, ειδικά στο Σικάγο, Νέα Ορλεάνη, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, το Παρίσι και το Λονδίνο, ενώ εξαπλώθηκαν ευρέως στην επαύριο του Α Παγκοσμίου Πολέμου . Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκτησαν δεσπόζουσα θέση στην παγκόσμια χρηματοδότηση . Έτσι, όταν η Γερμανία δεν μπορούσε πλέον να αντέξει οικονομικά τις πολεμικές αποζημιώσεις προς τη Βρετανία, τη Γαλλία και άλλους συμμάχους, οι Αμερικανοί προσέφεραν το Σχέδιο Dawes και η Wall Street κατοχύρωσε σημαντικές επενδύσεις στη Γερμανία, η οποία κατέβαλε πολεμικές αποζημιώσεις στα έθνη που λεηλατήθηκαν και κατεστράφησαν καθώς και πολλά πολλά δολάρια στην Ουάσιγκτον. Έως τα μέσα της δεκαετίας, η ευημερία ήταν πολύ διαδεδομένη. Το δεύτερο μισό της δεκαετίας να γίνει γνωστή ως η " Χρυσή Twenties ". Στη Γαλλία και γαλλόφωνο Καναδά, ήταν επίσης ονομάζεται " années folles »(« Crazy Years "). [ 1 ]
Το πνεύμα της δεκαετίας του Twenties σημαδεύτηκε από ένα γενικό αίσθημα της ασυνέχειας που συνδέεται με την νεωτερικότητα , μια ρήξη με παραδόσεις. Όλα φαίνονταν να είναι εφικτά μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας. Οι νέες τεχνολογίες, ειδικά τα αυτοκίνητα, η κινούμενη εικόνα και το ραδιόφωνο πολλαπλασίασαν την εικόνα της «νεωτερικότητας» σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Υπερβολικής αισθητικής διακοσμητικά στοιχεία καθιερώθηκαν από την καθημερινή ζωή μέχρι και την αρχιτεκτονική. Την ίδια στιγμή, η τζαζ και ο χορός κυριάρχησαν με σκοπό να διώξουν τα φαντάσματα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου Ως εκ τούτου, η περίοδος είναι επίσης συχνά αναφέρεται ως το Age Jazz .

Δείτε τις σχετικές εικόνες στη σελίδα 3